"Olyan tarlót hagyott, hogy magáért beszélt" - Nagy Ádám, Kékcse

Nagy Ádámot a 4+2-es OROS CORNADO megvásárlása után, első szezonja utáni tapasztalatairól kérdeztük:

Nagy Ádámnak hívnak, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Kékcsén gazdálkodunk egy kis családi gazdaságként. Durván 100-120 hektárról beszélünk, ami arányosan megoszlik napraforgó, kukorica és szemes cirok között. Kalászosok kevésbé jellemzőek ránk, csak kimondottan a vetésforgó szempontjából.

Kiválóan felszerelt 4+2-es OROS CORNADO adaptert sikerült vásárolnunk. Az oldalmagasítást mint szériatartozék kaptuk, de kértünk rá talajkövető rendszert és hidraulikus törőlécállítást is. Mielőtt megvásároltuk volna az adaptert megnéztünk más márkájú gépeket is, de erről kaptuk a legtöbb pozitívumot ismerősöktől, emellett még az interneten is utána olvastunk, legvégül pedig az ár-érték aránya nagyon meggyőző volt.

Az a tapasztalatom, hogy nagy tempóban is nagyon szépen dolgozik. Olyan 8-10 km/h-val dolgozunk vele, de nyilván kíváncsiságból az ember ki akarja próbálni a kombájn és az adapter mit bír. Gyengébb kukoricában 12 km/h-val mentünk vele. Szerintem bírna többet is, de azért annyira nem kellett sietnünk, nem jött eső, vagy hasonlók. Egy éve vásároltuk, tehát egy szezont, durván 200 hektárt dolgoztunk vele. A szárzúzásban nagyon szépen dolgozik, olyan tarlót hagyott, hogy magáért beszélt. A szemveszteség pedig nagyon minimális.

Az eddigi tapasztalataink nagyon jók. Naponta zsírozzuk, lombfúvóval lefújjuk, a láncokat spray-zzük, stb. A gépet karbantartjuk, vigyázunk rá. Egy-két embertől hallottam, hogy régebben az OROS CORNADO nyitása-csukása nem volt zökkenőmentes, de ezt ennél az új gyártású gépnél egyáltalán nem tapasztalom. Pedig mi elég sokat megyünk vele közúton meg a határban is, ahol elég szűkek az utak, jól zár össze, jól zár fel. Ennek a sebességét a kollégáitok állították be, szerintem elég jó.

A szervízháttérről hála Istennek nem tudok mit mondani, hiszen a géppel semmi gondunk nincs, nincs rajta semmi kopás. Annyit megemlítenék Zoltánnak kapcsolatban, hogy bármikor hívtam, ha nem is vette fel, rögtön visszahívott, próbált segíteni mindenben, úgyhogy meg vagyunk elégedve.

Tőlünk 10 km-re, Dombrádon van egy ismerősöm, ő is felhívott, hogy mi a véleményem a gépről, ajánlanám-e neki. Ha jól tudom, már vásárolt is tőletek egy ilyen adaptert.

© Linamar Hungary Zrt. OROS Division All Rights Reserved.

RÖVIDEN RÓLUNK...


KAPCSOLAT


KÖZPONTI IRODA

Linamar Hungary Zrt. - OROS

5900 HUNGARY - Csorvási út 27.

 Telefon: +36 68 514 600

 Fax: +36 68 514 692

 Email: oros@linamar.com