"Mindenki megerősített abban, hogy ez a legjobb adapter" - Fazekas Máté, Nagyfüged

Egy 4+2x2-es OROS CORNADO büszke tulajdonosaként Fazekas Mátét kérdeztük, családi gazdaságuknak milyen a tapasztalta az adapterrel kapcsolatban:

Fazekas Máténak hívnak, a Heves Megyei Nagyfügeden gazdálkodunk közel 1400 hektáron. A vetésforgó főleg kalászosokból, valamint napraforgóból és kukoricából áll. Apósom, Bagi Tamás a családi gazdaságunkat három évtizede alapította, én hét éve dolgozok vele. Logisztikusként, alkatrészbeszerzőként és már növényorvosként is segítem a munkáját. A családunk többi tagjai is aláveti magát a gazdaságnak, közösen dolgozunk. A gazdaságunk modern szemléletű, hiszünk a modernitásban és a fejlesztésben. A legfőbb vágyam, hogy a most 4 éves kisfiam átvegye egyszer tőlem a jövőben.

OROS kukorica adapterrel jó tíz éve dolgozunk, volt egy OROS 6239-es SA adapterünk. Elnyűhetetlen adapterről beszélünk, mai napig slágertermék. Egyedüli hátránya csupán a szárzúzó hátsó pozíciója volt. Később úgy döntöttünk, hogy leépítjük az őszi árpa termesztést és nagyobb lendülettel termesztünk kukoricát, ehhez pedig keresni szerettünk volna egy modern adaptert. A Linamar Hungary Zrt. által gyártott OROS CORNADO adapterre esett a választás, több okból is: több kiállításon is megfigyeltük, több tesztet néztünk, beszéltünk tulajdonosokkal és mindenki megerősített abban, hogy ez a legjobb adapter.

Jelen esetben 8 soros adapter volt a cél, mivel 8 soros vetőgéppel vetünk. A 4+2x2-es csukható modellt választottuk, ez megkönnyíti számunkra a vonulást, az adapter csukása és nyitása pofonegyszerű feladat. Apósom végzi az aratást, ő nagyon elégedett vele, igazán szép munkát végez. Az előző SA adapterrel 6-8 km/h-val tudtunk aratni, azonban a CORNADO-val, ami már orrzúzós, csúcstechnológiás eszköz, gyakorlatilag 10 km/h sebességgel arattunk, rövid és egyenletes zúzalékot hagyott a szárzúzó ahogy a gyártó ígérte. Ennek különösen örülünk, mivel most térünk át a forgatás nélküli talajművelésre és egyben le tudtunk mélylazítani, nem akadt, nem szorult be, gyönyörűen dolgozik az adapter. Eddig 200 hektáron dolgozott a gép, semmi probléma nem merült fel. További pozitívumként szeretném kiemelni, hogy az egy év gyári garancia esetünkben két szezonon át tart. Szabó Zoltán területi képviselőtök biztosított, hogy bármilyen problémánk is akad ő személyesen eljön hozzánk, és hogy akár vasárnap éjfélkor is hívhatom.

A beüzemelést, alapbeállítást ti végeztétek. A kiérkező szervizesek mindent elmondtak, mire figyeljünk oda. A szervizvezetővel, Szűcs Sándorral többször beszéltünk, ő is nagyon nyitott és készséges volt velünk. Azt mondom, ez egy jó kapcsolat kezdete, remélem, hogy a jövő évtől akár OROS napraforgó adapterrel is tudunk dolgozni.

© Linamar Hungary Zrt. OROS Division All Rights Reserved.

RÖVIDEN RÓLUNK...


KAPCSOLAT


KÖZPONTI IRODA

Linamar Hungary Zrt. - OROS

5900 HUNGARY - Csorvási út 27.

 Telefon: +36 68 514 600

 Fax: +36 68 514 692

 Email: oros@linamar.com